Het summum van luxe: Bestel een Embraer Business Jet en kies een Porsche 911 Turbo S als matching optie

Niets mis met een flinke portie decadentie, dachten ze bij Porsche en Embraer. Beide bedrijven lanceren namelijk een exclusief en op elkaar afgestemd duo: klanten die een van de tien “limited edition” Embraer Phenom 300E zakenjets kopen kunnen meteen een bijpassende en op maat gemaakte Porsche 911 Turbo S bijbestellen.

EX22V55IX0003Tot de gemeenschappelijke designkenmerken van de sportwagen en de jet behoren met name de tweekleurige lak in Platinum Silver Metallic (glanzend) en mat Jet Grey Metallic (satijnglans) met sierstrips in Brilliant Chrome en Speed Blue. De lakafwerking gebeurt in een complex handmatig proces. Het logo voor de samenwerking is speciaal ontworpen en wordt op verschillende plaatsen in het exterieur en het interieur van de Porsche gebruikt: het is bijvoorbeeld in reliëf aangebracht op de hoofdsteunen en staat ook op de limited-edition badge.
EX22V55ID0005Een aantal ontwerpdetails op deze zeer speciale 911 Turbo S leggen ook een link naar de luchtvaart: de individuele registratie van de betreffende jet is te vinden aan de onderzijde van de achtervleugel en aan de zijkanten van de voertuigsleutel. Op de dorpelbekleding van de deur is het opschrift “No step” rood verlicht. De wijzerplaat op de stopwatch van het Sport Chrono pakket heeft een opgedrukte kunstmatige horizon.

De lichtmetalen velgen in Exclusief design zijn gelakt in Platinum Silver Metallic en hebben lijnen in Speed Blue op de velgrand. Deze worden geproduceerd met behulp van lasertechnologie. De zijdelingse luchtinlaten en de zijruiten zijn gelakt in Brilliant Chrome en nemen daardoor een designkenmerk van de straal op. De LED-deurprojectoren gieten het samenwerkingslogo op de grond. Op de B-stijl is een speciaal embleem aangebracht: naast het samenwerkingslogo zijn er tien kleine rechthoekige velden die overeenkomen met het beperkte aantal eenheden.

Het gehele interieur is ook met de hand gemaakt en geïnstalleerd in de Manufaktur, en is niet in deze vorm beschikbaar voor de serieproductie.

In de sierlijsten van de dorpel is het opschrift “No step” rood verlicht – een verwijzing naar de corresponderende borden op de vleugels van het vliegtuig. De stopwatch van het Sport Chrono pakket leent ook van de luchtvaart: naast het samenwerkingslogo heeft de wijzerplaat ook een bedrukte kunstmatige horizon. In de cockpit van een vliegtuig geeft zo’n gyroscoop informatie over de vlieghouding, dat wil zeggen de bewegingen van de lengte- en dwarsassen, met name tijdens instrumentvluchten. Aan de passagierszijde is het dashboardpaneel voorzien van een “One of 10” logo. De zijkanten van de autosleutel zijn gespoten in Speed Blue en gemarkeerd met de jetregistratie. Het samenwerkingslogo is in reliëf aangebracht in het leder van het sleuteletui. Ook een binnenhoes voor de auto met “Remove before flight” labels wordt meegeleverd.

Elke klant die het unieke duo koopt, ontvangt ook een Porsche Design-bagageset die bestaat uit een pilotenkoffer en twee weekendtassen.

De Embraer Phenom 300E is in zijn “Enhanced” versie, die in 2020 werd geïntroduceerd, de eerste jet met goedkeuring voor één piloot en is in staat om snelheden te halen tot Mach 0,8 – dat komt overeen met 988 km/h. Naast de indrukwekkende snelheid zet het tweemotorige vliegtuig ook maatstaven op het gebied van bereik: tot 2.010 zeemijl (gelijk aan 3.723 kilometer) kan worden afgelegd met de bijbehorende langeafstandscruisesnelheid, vijf personen en de voorgeschreven brandstofreserve. Afhankelijk van de configuratie van het lichte vliegtuig kunnen tot tien passagiers comfortabel reizen en in een ontspannen sfeer aan boord werken.

Het summum van luxe: Bestel een Embraer Business Jet en kies een Porsche 911 Turbo S als matching optie
PREVIOUS POST
Porsche-CEO Oliver Blume: “De 911 wordt niet elektrisch”
NEXT POST